8.8 van 10 –
51 beoordelingen
palletstelling magazijnstellingen

Magazijnstellingen van Multi Profiel

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten magazijnstellingen in de omloop. In principe kunt u in samenwerking met Multi Profiel alle soorten stellingen realiseren. De populairste, standaard, typen stellingen hebben wij veelal op voorraad en alle andere modellen kunnen wij snel krijgen via ons netwerk aan producenten. Hieronder beschrijven we de meest populaire varianten.

Palletstellingen, de populairste magazijnstellingen

Magazijnstellingen zijn er in vele verschillende soorten en maten. De palletstelling is de meest gebruikte stellingsystemen wereldwijd. Bij palletstellingen staan de lasten op pallets. Deze pallets zijn naast elkaar gepositioneerd, op de grond en op liggers. De liggers hangen aan weerszijden in staanders. Pallets zijn gemakkelijk in de stelling te plaatsen met een heftruck of bijvoorbeeld stapelaar.

 • Multifunctioneel: Met een palletstelling van Multi Profiel is het zeer eenvoudig om een opgeslagen pallet te vinden. Dit komt doordat Multi Profiel over een multifunctioneel systeem beschikt dat directe toegang geeft tot iedere pallet. Aan iedere pallet in de stelling wordt een vaste palletplaats aangewezen, waardoor de pallet snel gevonden kan worden.
 • Belasting: De palletstelling is geschikt voor vrijwel iedere belasting. De stelling is daardoor altijd toepasbaar, onafhankelijk van het gewicht of het volume.
 • Opslag: Behalve voor pallets zijn de stellingen ook geschikt voor het opslaan van plaatmaterialen. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met één van onze adviseurs voor de mogelijkheden. U kunt ontzettend veel goederen kwijt in een palletstelling
 • Hoogte verstelbaar: De liggers van onze palletstellingen zijn in hoogte verstelbaar en daardoor naar eigen voorkeur in te richten.

Grootvakstelling, ook wel bekend als breedvakstelling

Vaak worden grootvakstellingen ook wel breedvakstellingen genoemd. Deze magazijnstellingen worden veelal ingezet voor het opslaan van kleinere en middelgrote producten die met de hand kunnen worden beladen en uitgenomen. Een grootvakstelling is sterker dan een legbordstelling en biedt ook ruimte voor grotere goederen. Deze magazijnstelling wordt dan ook veel gebruikt in magazijnen in Nederland. Ook voor de grootvakstellingen geldt dat deze verkrijgbaar zijn in vele verschillende afmetingen en maximale belastingen. Hierdoor zijn  deze stellingen dus geschikt voor allerlei uiteenlopende goederen. De voordelen op een rijtje van deze magazijnstellingen:

 • IJzersterk, belastingen tot 5000 kg per staander en 1200 kg per legbordniveau
 • Voor diverse doeleinden geschikt
 • Eindeloos te combineren en ook uit te breiden
 • Eenvoudige montage
Grootvakstellingen bij klant

Grootvakstellingen met verzinkte legborden

Legbordstellingen, meer dan magazijnstellingen!

Dan zijn er nog legbordstellingen. Het voordeel van een legbordstelling is de grote diversiteit in beschikbare maatvoeringen en accessoires. Hierdoor kunnen ook alle kleinere magazijnen en archieven optimaal ingericht worden. Legbordstellingen worden met name gebruikt voor kleinere en lichtere goederen. Erg populair bij het inrichten van magazijnen waar gewerkt wordt met kleine goederen zoals in bijvoorbeeld de kleding industrie. Ook zeer geschikt voor in winkels en zelfs als een stellingkast bij u op kantoor! De voordelen van legbordstellingen op een rijtje:

 • Gemakkelijk op te bouwen: De constructie en assemblage van een legbordstelling is eenvoudig.
 • Flexibele indeling: U kunt kiezen voor het plaatsen van stellingen met dezelfde afmeting en indeling naast elkaar, maar kunt hier ook gemakkelijk in variëren. Zo zijn de stellingen in nagenoeg iedere ruimte toepasbaar. Ook is de flexibiliteit erg handig als u bijvoorbeeld uit gaat breiden in assortiment. U kunt dan gemakkelijk extra stellingen plaatsen.
 • Gemakkelijk te verplaatsen: De materialen waarvan de stellingen vervaardigd zijn, zijn relatief licht. Hierdoor zijn de stellingen ook gemakkelijk met de hand te verplaatsen.
 • Afstelling op maat: U kunt de stellingen geheel afstemmen op het gebruik binnen uw bedrijf. De stellingen zijn verkrijgbaar met legborden in verschillende breedtes en draagvermogens.
 • Groot assortiment aan toebehoren: U kunt uw legbordstellingen helemaal op maat af maken door het gebruiken van verschillende toebehoren. Dit maakt de legbordstelling de meest persoonlijk inrichtbare van alle magazijnstellingen.

Verschillende soorten legbordstellingen

Als dé expert in magazijnstellingen, hebben we bij Multi Profiel een breed assortiment in legbordstellingen. De populairste typen zijn:

legbordstellingen winkelstelling

Verzinkte legbordstellingen met houten legborden

Andere soorten magazijnstellingen

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende soorten magazijnstellingen. Denk aan inrijdstellingen, of bandenstellingen en nog veel meer. Hieronder vindt u een rijtje met de belangrijkste magazijnstellingen die Multi Profiel voor u kan verzorgen. Staat de stelling die u zoekt er nou niet tussen? Neem dan even contact met ons op, via onze leveranciers kunnen wij eigenlijk alles wel regelen!

 • Doorrolstellingen
 • Draagarmstellingen
 • Archiefkasten
 • Inrijstellingen
 • Pallet Shuttle Systems
 • Specials

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan voor alle info!

montagehandleidingen Voor diverse montagehandleidingen van de stellingen klikt u hier.

Een offerte aanvragen

 

Magazijnstellingen bestellen

Bent u geïnteresseerd in een magazijnstelling van Multi Profiel? Dan kunt u op 3 manieren een bestelling plaatsen. Hieronder staan de mogelijkheden voor u uitgeschreven.

A). Indien u al precies weet welke magazijnstellingen u nodig heeft en zelf wilt monteren, dan kunt u direct bestellen in de webshop. U heeft hier de optie om te betalen op factuur, via iDEAL en via creditcard. Gemiddeld zijn de materialen binnen 2 à 3 werkdagen geleverd.


direct magazijnstellingen bekijken en Bestellen in de webshop

 

B.) Weet u nog niet precies welke afmetingen u nodig heeft, maar wilt u wel zelf monteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, één van onze adviseurs staat u graag te woord om de juiste keuze te maken betreft de gewenste magazijnstellingen. U vindt onze contact gegevens hier: contact.

 

C). Weet u nog niet precies welke afmetingen u nodig heeft en wilt u de montage ook door Multi Profiel laten doen? Dan maken wij voor u graag (vrijblijvend) een inrichtingsvoorstel voor zowel de meest efficiënte opstelling als het creëren van de meeste palletplaatsen in uw magazijn. Dit doen wij door het maken van een technische tekening van de magazijninrichting. U ontvangt vervolgens het inrichtingsvoorstel en de offerte voor de materialen en montage. Meestal kunnen wij binnen 2 weken al leveren/plaatsen.

Een inrichtingsvoorstel + offerte aanvragen

Foto’s:

palletstelling populaire magazijnstellingenmagazijnstellingen

magazijnstellingen met palletspalletstellingen magazijnstellingen