Extra sterke stelling

Zwaarlaststelling

Robuuste zwaarlaststelling met een hoge opslagcapaciteit! Multi Profiel heeft duurzame zwaarlast magazijnstellingen in het assortiment, geschikt voor opslag van zwaardere en volumineuze voorraad zowel op pallets als de opslag van losse materialen zoals bijv. plaatmateriaal. Andere populaire benaming voor dit type stelling zijn platenstellingen of zware palletstellingen. Wij maken deze stellingen voor u op maat, alles is dus mogelijk!

 

Vraag een offerte aan onderaan deze pagina!

Wat is een zwaarlaststelling?

Een zwaarlaststelling is een stelling die extra zware lasten aan kan. In de volksmond worden grootvakstellingen en zwaarlaststellingen vaak door elkaar gehaald. Bij Multi Profiel bedoelen we met zwaarlaststelling toch nog wel even het grotere werk dan de grootvakstellingen. Dit type magazijnstelling wordt gebruikt voor de aller zwaarste belading. Denk aan lood, beton en zware metalen. Een zwaarlaststelling kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. De zwaarlaststellingen van Multi Profiel zijn alleen gemaakt van A-kwaliteit massieve materialen (dus geen omgezette staalplaat). De kans op aanrijdschade of andere gebruiksschade is hierdoor minimaal.

Verschil met andere stellingen

Het grootste verschil zit hem in de dikte van het materiaal. De zwaarlaststelling is gewoon aanzienlijk robuuster opgebouwd. Ook de vorm is wel wat anders. De vakken zijn extra ruim en breed en de hoogte is doorgaans niet verstelbaar van de verschillende liggerniveaus. Dit maakt de stelling vooral populair voor het opslaan van zeer zwaar plaatmateriaal. Ook kan de stelling beter tegen een stootje dan andere varianten. Om een duidelijk beeld te schetsen hieronder nog eens de voordelen van een zwaarlaststelling op een rijtje

Voordelen van deze extra zware stelling

De voordelen van deze zwaarlaststelling, ofwel extra sterke stelling zijn:

 • Mega sterk!
 • Inclusief officiële berekeningen!*
 • Ook geschikt voor buiten!
 • Kan tegen een stootje!
 • Wordt altijd voor u op maat gemaakt. Alle afmetingen mogelijk!
 • Ideaal ook voor de opslag van plaatmateriaal en andere grote items!

* Bij het opslag van (zware) goederen is het belangrijk om de officiële berekeningen te hebben. In het geval van een ongeluk of controle door bijvoorbeeld de Arbo-inspectie, is het belangrijk om deze berekeningen te hebben. Deze berekeningen gaan bijvoorbeeld over het maximale gewicht dat in de stellingen geplaatst mag worden. Deze berekeningen zijn verplicht om te hebben.

Zware stelling geschikt voor buiten

Voor buitengebruik van de stelling is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met extra belastingen van de stelling. Dit is nodig in verband met sneeuw of andere weersomstandigheden, het is ook noodzakelijk om de stelling thermisch te verzinken bij buitengebruik. Heeft u interesse in een zwaarlaststelling of wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende toepassingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Zwaarlaststelling buiten

Waar worden zwaarlaststelling gebruikt?

Deze extra sterke en zware stellingen worden gebruikt bij veel verschillende bedrijven. Onze ervaring leert, dat ze vooral populair zijn in de volgende branches en bedrijven:

 • Aanbieders plaatmateriaal
 • (Zware) industrie
 • Metaalbewerkers
 • Houthandelaren
 • Steen & Beton handelaren
 • Overige bedrijven met zware goederen

Zwaarlaststelling bestellen

Dit type stelling staat niet standaard in onze webshop. Echter kunnen wij zwaarlaststelling wel gewoon bij u leveren. U dient dan wel even een offerte aan te vragen via onze website of door contact met ons op te nemen. Bij voorkeur ontvangen wij al graag de beoogde afmetingen van de stelling en overige eisen. Wij kunnen de stellingen ook voor u opbouwen als u dat wilt. Ook voor extra informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor advies en hulp op maat! Bij Multi Profiel zijn de lijntjes altijd kort en is het contact 1 op 1.

 

Vraag direct een offerte aan!