Entresolvloer

Plaatsing professionele entresolvloer in Veenendaal

Project: Plaatsing entresolvloer in Veenendaal

Een aantal maanden geleden kregen wij een mooie aanvraag binnen voor het plaatsen van een entresolvloer in een nieuw op te leveren magazijn in Veenendaal. Op deze pagina gaan we uitleggen hoe dit in zijn werk is gegaan en wat het eindresultaat is van de plaatsing van de nieuwe tussenvloer, met foto’s en video! Dit geeft een goed beeld van hoe de samenwerking tussen opdrachtgever en Multi Profiel er uit ziet.

De opdracht

In het voorjaar van 2023 kregen wij de aanvraag voor het leveren en plaatsen van een entresolvloer in een nieuw magazijn. Het betreft een nieuw gebouwde magazijn waar nog aan gewerkt werd op het moment van aanvragen. Het was daarom zaak om de levering en montage van de vloer goed af te stemmen met de planning van de opdrachtgever. De te plaatsen vloer is relatief hoog met een hoogte van bijna 5 meter, een diepte van 10 meter en een lengte van 30 meter. Verder wil de opdrachtgever graag 2 trappen en 2 opzetplaatsen voor pallets toevoegen. Een mooie opdracht waarbij een goede planning en afstemming van belang is. Van te voren hebben wij, zoals altijd, de klant een offerte toegestuurd aan de hand van de aangevraagde eigenschappen van de vloer, levering en montage door ons. Wist u dat het ook mogelijk is om gelijk onze rekentool in te vullen? Dan krijgt u direct een indicatieprijs, nog voor u een offerte aan hoeft te vragen!

Inmeten op locatie

Voor een goed ontwerp met afstemming op de locatie en wensen van onze klant, is één van onze experts langs geweest op locatie in Veenendaal. Hij heeft een uitgebreid beeld geschetst van de locatie en heeft een zeer precieze meting uitgevoerd. Ook kijken we tijdens het inmeten goed naar bijvoorbeeld de toegangswegen en de mogelijkheid van laden en lossen. Wanneer een compleet beeld geschetst is, gaat de expert in samenwerking met ons ontwerpteam bezig met het uitwerken van het plan en de exacte berekeningen. Tijdens het inmeten kijken we ook naar benodigde materialen zoals een afvalcontainer, hoogwerker en meer. Zo kunnen we gelijk controleren welke materialen al aanwezig zijn en welke wij nog dienen te regelen voor de uiteindelijke uitvoering van het bouwplan. Dit alles gebeurt uiteraard in afstemming met de opdrachtgever!

(Tekst gaat verder onder deze afbeeldingen)

Magazijn voor plaatsing entresolvloer

Het magazijn nog voor plaatsing entresolvloer Multi Profiel

Entresolvloer voor

Het magazijn nog voor plaatsing entresolvloer Multi Profiel

Het maken van een plan

Vervolgens gaat ons tekenteam aan de slag met het uittekenen van het ontwerp. Hier rolt een materiaal lijst uit en een definitieve prijsofferte. In de meeste gevallen verandert er dan niks aan de prijs, maar in sommige gevallen wijkt de definitieve tekening toch af van de eerste prijsofferte, bijvoorbeeld door bepaalde ontdekkingen tijdens het inmeten. Alle wensen van de klant worden hier dan in mee genomen. In dit geval betreft het bijvoorbeeld 2 trappen, leuningen en 2 opzetplaatsen voor pallets voor het laden en lossen van de verdieping. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n ontwerptekening. Dit is het ontwerp dat uiteindelijk ook is goedgekeurd voor deze specifieke opdracht.

Voorbeeld ontwerp entresolvloer

 

Plaatsing professionele entresolvloer

Samen met de opdrachtgever spraken we vervolgens een moment af voor levering en montage. Het montageteam komt op de dag van levering op locatie en zal de bouw uitvoeren. Dit kan in sommige gevallen, zeker bij een vloer van dit formaat, meerdere dagen duren. In dit geval zijn we drie dagen bezig geweest met de bouw van de vloer. Ook dit gebeurt uiteraard allemaal in afstemming. De klant is wat dat betreft koning! Het team voert de bouw uit zoals deze is ontworpen. De onderstaande video geeft mooi weer hoe dit bij deze opdracht in zijn werk ging. Wilt u liever de montage zelf uitvoeren? Dat kan natuurlijk ook, dan beperken wij onze service tot het ontwerpen, produceren en leveren van de vloer op locatie. De montage kunt u dan zelf doen, of zelf laten doen door een andere partij. In dit geval voeren wij de bouw uit. Wij spraken na plaatsing met de uiteindelijke huurder van het pand. Zij waren erg blij met het resultaat. Leuk detail, ze waren erg blij met de type liggers, dankzij de openingen in het bouwwerk, was het voor hen ook nog eens veel makkelijker om de elektra mooi en netjes weg te werken!

 

Oplevering van de vloer

Wanneer de vloer geheel gemonteerd is, is het tijd om deze op te leveren. Onze expert zal de vloer dan controleren. Natuurlijk is veiligheid en duurzaamheid enorm belangrijk. Daarom zijn onze werknemers BMWT-gecertificeerd. Dit betekend dat ze bevoegd zijn om keuringen uit te voeren op het gebied van veiligheid en stevigheid van de constructie. Zij zullen zorgen dat alles correct is en ook aan de wettelijke eisen voldoet. In dit geval is alles goedgekeurd en kan de vloer gebruikt gaan worden! De nieuwe huurder van het pand kan dus beginnen met het gebruiken van de ruimte en deze vullen met magazijnstellingen en meer! De opdrachtgever, Bruil in Ede, is zeer tevreden met de door ons geleverde en gebouwde entresolvloer! Een goed voorbeeld van een mooie samenwerking. Op de onderstaande foto’s ziet u het eind resultaat. Door het plaatsen van deze entresolvloer heeft de gebruiker nu 300 m2 extra opslagruimte! Wanneer gewenst, kan de vloer in de toekomst gemakkelijk afgebouwd worden en zelfs opnieuw (gedeeltelijk) opgebouwd op een nieuwe locatie, wanneer gewenst.

 

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Jaarlijkse keuring entresolvloeren

Om de veiligheid te garanderen en ook te behouden, is het verstandig om een jaarlijkse keuring uit te voeren. Dit is dan ook wettelijk verplicht om te doen. Wanneer gewenst, kunnen wij deze keuring ieder jaar voor u uitvoeren. Onze experts bezitten over de juiste certificaten voor het geven van de benodigde keurmerken. Zo blijft u wettelijk aan de eisen voldoen en weet u zeker dat uw magazijn veilig is! Wilt u meer informatie over de jaarlijkse keuring? Geen probleem, wij helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op.

 

Hieronder nog een aantal foto’s van het eindresultaat!