8.8 van 10 –
51 beoordelingen

Doorrolstellingen

DoorrolstellingenWie wil dat nou niet? 40% minder lopen, minder pickfouten door een beter overzicht, kortere grijptijden, gegarandeerde First-in, First-out, ruimtebesparing en extra motivatie.

Doorrolframes voor dozen en bakken maken het mogelijk en leveren een flinke kostenbesparing binnen het moderne orderverzamelproces. Ook aan de assemblagelijn (bijvoorbeeld als KAN-BAN systeem) is de doorrolstelling een uiterst efficiënt hulpmiddel. Wat de toepassing ook is, vrijwel altijd vormt de doorrolstelling een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Hoewel een doorrolstelling vaak een korte terugverdientijd heeft, blijft het een serieuze investering. Naast een perfecte afstemming op de huidige logistieke situatie, is ook de flexibiliteit bij toekomstige logistieke wijzigingen van groot belang.

Robuustheid garandeert een jarenlang probleemloos functioneren. Veiligheid zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving voor de gebruikers.

Doorrolframevarianten
Rechte doorrolframes zijn ideaal voor het uitnemen van complete dozen en als er voldoende grijpruimte boven de dozen of bakken beschikbaar is. Bij een (ingebouwd) uitgifteplateau staan de eerste dozen schuin. Dit is handig bij het verzamelen van losse artikelen uit de doos of bak. Het biedt meer grijpruimte en bovendien kunnen de niveaus dichter boven elkaar geplaatst worden.

 

In palletstelling of vrijstaand

Doorrolframes zijn uitstekend te integreren in palletstellingen. De zeer stabiele systeemprofielen maken hierbij sectiebreedtes tot 3.600 mm mogelijk. Als onderdeel van een palletstellingsysteem bieden doorrolframes ook in de meest gecompliceerde opslagconstructies uitkomst.

Als er geen bulkopslag van pallets boven het pickgebied nodig of mogelijk is, dan is het doorrolsysteem als vrijstaande stelling uit te voeren. Hierbij worden de doorrolframes gecombineerd met een flexibel staandersysteem. Deze staanders zijn volledig afgestemd op de doorrolframes en bieden een optimale verstelbaarheid en flexibiliteit.

Flow RackBasis zijn rollenstrips met kunststof rolletjes (ø28 mm). Deze worden in een stalen raamwerk gevat. Dit raamwerk (doorrolraam) wordt onder een hellingshoek in een stellingsysteem gemonteerd. Door de zwaartekracht rollen alle aan de achterzijde ingevoerde dozen of bakken naar voren. Bij uitname van de 1e doos of bak, komt de 2e doos of bak naar voren om de lege plaats in te nemen.

Vrijstaande doorrolstellingen. Hierbij leveren wij een compleet product, inclusief staanderframes. Alle afmetingen (lengte, hoogte, breedte) worden volledig afgestemd op uw producten en de beschikbare ruimte.

Doorrolramen in palletstellingen. Hierbij leveren wij doorrolramen, welke in het onderste vak van palletstellingen geïntegreerd worden. Dit voor alle typen palletstelling (nieuw of bestaand). De doorrolramen worden rechtstreeks aan de staanders van de palletstelling bevestigd.

Pluspunten

  • Rollenstrips eenvoudig handmatig te verstellen (per 5,5 mm)
  • Korte levertijden (ook voor naleveringen)
  • Uitsluitend rollenstrips met stalen asjes
  • Veilige producten (geen scherpe randen)
  • Optimale prijs-prestatie verhouding

Eisen aan dozen en bakken

Voor een succesvolle inzet van doorrolstellingen dienen de opslageenheden aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Afmetingen Max. ca. 600 x 800 mm, Min. ca. 100 x 150 mm (BxL)
  • Gewicht Max. ca. 25 kg, Min. ca. 1 kg.
  • Vlakke, stabiele bodem (bij bakken geen ribben of vakverdeling)
  • Vormvast (geen uitstekende delen of vochtige kartons)

Overige situaties kunnen in overleg vaak ook opgelost worden.

Doorrolramen
Doorrolramen in rechte uitvoering met een stalen eindstop aan de voorzijde: Indien gehele dozen uit de stelling verzameld worden, of indien er voldoende grijpruimte tussen doos en volgend niveau gerealiseerd kan worden.

Doorrolramen met ingebouwd Pickingtray (gekanteld uitgifte-plateau): Indien losse artikelen uit de doos verzameld worden. Hierbij ontstaat een relatief grote grijp-opening, waardoor er meer doorrolramen boven elkaar geplaatst kunnen worden.

NAAST DOORROLSTELLINGEN VOOR DOZEN EN BAKKEN LEVERT MULTI PROFIEL OOK ROLLENBANEN VOOR COMPLETE PALLETS!

Foto’s:

DoorrolstellingenDoorrolstellingenDoorrolstellingenDoorrolstellingen
DoorrolstellingenDoorrolstellingenDoorrolstellingenDoorrolstellingen