Wat kost een entresolvloer?

De kosten van een entresolvloer bestaan uit het leveren van de materialen voor de constructie, de montage van een entresolvloer en de eventuele aanvullende accessoires. Denk hierbij aan een magazijntrap, leuningconstructie, palletopzetplaats, kantel- of schuifhek, aanrijdbeveiliging of andere aanvullende klantwensen. In deze tekst geven wij antwoord op de vraag: wat kost een entresolvloer?

verdiepingsvloer

Dit kost een entresolvloer

De daadwerkelijke kosten van een entresolvloer variëren enorm, waar de ene klant een extra grote overspanning wil, gaat de andere klant voor de goedkoopste variant. Gemiddeld kost een entresolvloer van Multi Profiel tussen de €70,00 en €100,00 per m². Grofweg betekent dit dat de terugverdientijd van een entresolvloer minder dan twee jaar is! Immers, het huren van een extra opslagruimte voor uw materialen kost al snel €60,00 à €70,00 per m². De exacte kosten berekent u binnen een minuut met onze rekentool!

Rekentool

Wat is een entresol?

Een entresol, of een entresolvloer, is een constructie die op zich zelf staat. Het is eigenlijk een vloer op palen die u in het geheel in een gebouw kunt zetten, bijvoorbeeld in een grote loods. Hierdoor verdubbelt de oppervlakte! Een entresol is daarom een makkelijk te plaatsen tussenverdieping. Afhankelijk van de draagkracht, kunt u vervolgens de vloer gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden. Populaire doeleinden van een entresol is voor opslag, maar ook veel gebruikt in restaurants, sportscholen of als werkruimte. Een entresol is de meest kost-effectieve manier van het uitbreiden van uw werkoppervlakte.

Hoe wordt de prijs van een entresolvloer opgebouwd?

Vanzelfsprekend zijn de kosten van een entresolvloer afhankelijk van de gebruikte materialen. Als er een licht draagvermogen gehanteerd kan worden, kan er in de meeste gevallen een lichter profiel in combinatie met een lichtere kolom gebruikt worden. Verder is het van invloed of er een “grote” overspanning gebruikt moet worden. Met onze meest gebruikte materialen kunnen de volgende overspanningen gemaakt worden over een veelvoud hiervan: 4.000 x 5.000 mm met een draagvermogen van 500 kg/m² en 5.000 x 5.000 mm met een draagvermogen van 275 kg/m². Uiteraard, zijn andere overspanningen, draagvermogens en verschillende hoogtes te krijgen. Immers, een entresolvloer is in 95% van de gevallen op maat gemaakt.

Algemene informatie entresolvloer

Om het maximale rendement uit uw bedrijfsruimte te halen, kunt u kiezen voor een entresolvloer van Multi Profiel. De betekenis van een entresol vloer komt voort uit Frankrijk. Entre=tussen, sol=vloer. U verdubbelt eenvoudig uw beschikbare m² door het plaatsen van een verdiepingsvloer zonder dat een grote verbouwing of nieuwbouw nodig is. Een verdiepingsvloer, ook wel een entresolvloer, tussenvloer, etagevloer, tussenverdieping, mezzanine of systeemvloer genoemd, kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld extra opslagruimte, werkplaats, kantoorruimte, showroom, e.d. Met ons unieke systeem is werkelijk bijna alles mogelijk tot grote overspanningen, zeer zware toelaatbare belastingen en specifieke toepassingen. Wij houden grote hoeveelheden in voorraad zodat zeer snelle levertijden mogelijk zijn. Hieronder enkele voordelen van een Multi Profiel verdiepingsvloer op een rij.

 

Voordelen van een entresol

 • Uitbreidbaar
  Onze verdiepingsvloeren zijn door het efficiënte systeem eenvoudig uit te breiden of aan te passen. Dus een latere aanvulling, plaatsen van een trap, e.d. is geen enkel probleem!
 • Verplaatsbaar
  Gaat u verhuizen of wilt u de verdiepingsvloer intern verplaatsen? Geen enkel probleem! Doordat de entresol vloer een opzichzelfstaand systeem is, is dit systeem eenvoudig te demonteren en op een andere locatie weer op te bouwen. U bent en blijft dus flexibel voor de toekomst.
 • Snel extra ruimte
  Onze standaard entresol vloeren zijn over het algemeen binnen 2 weken te leveren, u beschikt dus snel over extra ruimte binnen uw opslag, of magazijnruimte.
 • De investering t.o.v. nieuwbouw
  Een uitbreiding van uw bestaande gebouw of nieuwbouw omdat u meer ruimte nodig hebt is een enorme investering. De aanschaf van een verdiepingsvloer brengt aanzienlijk lagere kosten met zich mee.
 • Efficiënte benutting van de hoogte
  De huidige bedrijfspanden worden tegenwoordig al snel minimaal 6 meter hoog gebouwd. Bij veel bedrijven wordt deze hoogte niet volledig benut, met een verdiepingsvloer kunt u de hoogte in en benut u uw beschikbare ruimte optimaal!
 • Uit voorraad leverbaar
  Doordat wij een grote voorraad profielen, kolommen en vloerplaten hebben, kunnen de standaard afmetingen zeer snel uit onze voorraad geleverd worden.

Technische kenmerken

 • Volledig berekend volgens de huidige normen en CE gecertificeerd.
 • Hoog afwerkingsniveau.
 • C-profiel als hoofdbalken voor strakke afwerking. Ook voorkomt dit het torderen (draaien) van de kinderbalken.
 • Hoofdbalken voorzien van een continue gatenpatroon voor doorvoer van bekabeling, perslucht- en sprinklerleidingen, etc. Ook draagt dit bij tot een betere lichtopbrengst onder de vloer.
 • Vloerplaten 38 mm dik, onderzijde wit voor optimale lichtopbrengst en brandvertragend. Eventueel ook te leveren met antisliplaag of esthetische coating aan de bovenzijde, roostervloeren zijn ook mogelijk.
 • Eenvoudige montage (u kunt dit ook door onze eigen montagedienst laten uitvoeren).
 • Zware koppelplaten 4 mm dik met 6 stuks bouten M12.
 • De genoemde draagcapaciteit is gebaseerd op een bij 100% bezetting gelijkmatig verdeelde belasting, een maximale totale doorbuiging: L/250 en een bijkomende doorbuiging ten gevolge van de variabele belasting: L/333. Toegepaste gevolgklasse CC2 ref. 50 jaar E1-overige en executieklasse EXC1. Hogere eisen aan de bijkomende doorbuiging zijn tegen meerprijs mogelijk.
 • Keuze uit alle standaard ral kleuren, zonder meerprijs!

Alle entresol vloeren worden door Multi Profiel op locatie ingemeten, waarna een werktekening wordt gemaakt die ter controle aan de opdrachtgever wordt gezonden. Multi Profiel blijft uiteraard verantwoordelijk voor de maatvoering van de verdiepingsvloer.

Accessoires

Er zijn vele accessoires mogelijk, zoals: palletopzetplaatsen met beschermplaat, leuningwerk in diverse uitvoeringen, trappen in diverse uitvoeringen, kolombescherming, randafwerking e.d. Onze trapbomen zijn volledig gelast waardoor een zeer degelijke constructie ontstaat.

 

Foto’s:

Verdiepingsvloer - Multi ProfielEntresolvloer - Multi ProfielVerdiepingsvloerenTussenvloer - Multi Profiel
Etagevloer - Multi ProfielMezzanine - Multi ProfielSysteemvloer - Multi Profielentresol vloer
verdiepingsvloerEntresolvloerTussenvloerEtagevloer