Spiegels

Vergroot het zicht met bolspiegels

Ieder magazijn heeft ze: drukke en onoverzichtelijke verkeersknooppunten. Vooral magazijnstellingen vol met pallets kunnen het zicht op verkeer van opzij ontnemen. Spiegels stellen iedereen in staat om het hoekje te kijken. Niet alleen bestuurders van hef- en magazijntrucks profiteren daarvan, maar ook voetgangers.

Hef- en magazijntrucks gebruiken naast geluidssignalen ook vaak lichtsignalen om het verkeer in het magazijn op hun aanwezigheid te attenderen. Het zijn goede maar niet afdoende maatregelen voor een veilig magazijn. Het nut van een claxon staat of valt met het gebruik door de bestuurder. Bovendien is geluid in een druk magazijn niet altijd goed te lokaliseren. Een bluespot biedt uitkomst. Dit is echter niet op elk intern-transportmiddel aan te brengen.

Bolspiegels op heftrucks

Het aanbrengen van bolspiegels is een eenvoudige en goedkope maatregel om de veiligheid in het magazijn te vergroten. Hang ze op boven alle noverzichtelijke kruispunten. Verkeersdeelnemers vanuit elke richting hebben dan volledig zicht op verkeer van opzij, ook als palletstellingen rechtstreeks oogcontact onmogelijk maken. Bolspiegels hebben ook waarde als ze op heftrucks worden gemonteerd. Ze bieden in dat geval meer zicht rondom de achterkant van de machines, dan reguliere achteruitkijkspiegels.

Monteren van bolspiegels

Let goed op de hoogte van de bolspiegels boven kruispunten. Hoe hoger ze worden gemonteerd, hoe hoger de drempel voor magazijnmedewerkers om erin te kijken, bij het naderen van het kruispunt. Wie ze te laag monteert, loopt het risico op aanrijdingen met de masten van heftrucks.

Er zijn verschillende soorten spiegels. Welke geschikt is, is afhankelijk van uw situatie. Bekijk alle spiegels in onze webwinkel.