“Aanrijdbeveiliging, een slimme investering!” Tegenwoordig zijn werkgevers middels de ARBO regelgeving verplicht ervoor te zorgen, dat de werkomgeving voor de werknemers veilig is. Hier behoort de magazijninrichting ook onder.

Aanrijdbeveiliging

Dit betekent dat de magazijnstellingen beveiligd dienen te worden tegen aanrijding, door onder andere reachtrucks en heftrucks. Dit kan men doen door aanrijdbeveiliging te gebruiken op de plaatsen waar een heftruck mogelijk de stelling zou kunnen raken. Dit om schade te voorkomen aan de stelling zelf. Een beschadigde magazijnstelling verliest erg snel zijn draagvermogen, waardoor de kans op instorting toeneemt.

Daarbij komt nog het gemak van aanrijdbeveiliging. Wanneer iemand schade rijdt aan de stelling moet het beschadigde onderdeel mogelijk vervangen worden. Dit betekent dat de stelling deels afgebroken moet worden en weer opgebouwd. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee.

Aanrijdbeveiliging is een verplichting conform de ARBO richtlijn en een vereiste voor een veilig magazijn. Daarnaast is de aanschaf van aanrijdbeveiliging een investering die zichzelf terug verdient. De controle op de juiste toepassing van aanrijdbeveiliging is ook onderdeel van een BMWT-Keuring. Wilt u uw magazijn laten keuren conform de BMWT richtlijnen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn vele soorten aanrijdbeveiliging, kijk hier voor informatie of vraag een offerte aan bij Multi Profiel.